Restaurant Chocolat 2.0

De afgelopen maanden onderging restaurant Chocolat een ingrijpende verbouwing. Dat wat vroeger de entree/lobby was is nu het restaurant geworden. De keuken is verder naar achter verplaatst, waardoor er meer ruimte is ontstaan. Vanuit 't Sas kun je koks nu zien werken. Het voormalige restaurantgedeelte gaat ook verbouwd worden, echter wordt hier een geheel nieuw concept in gevestigd; Sophia's Spaghetteria​. Hierover kun je binnenkort meer lezen op Stappen & Shoppen. Onze dames van Amalou werden door eigenaresse Mandy Vink uitgenodigd om als eerste een kijkje te nemen en de nieuwe gerechten te proeven!
 
 

Chocolat 2.0
Gisteravond was het dan eindelijk zover! Restaurant Chocolat ging voor het eerst open na een flinke verbouwing en daar moest Amalou natuurlijk bij zijn! Eigenaresse Mandy Vink ontving ons stralend in het compleet onherkenbare pand. Bij binnenkomst ben je even gedesoriënteerd; het pand is een stuk kleiner geworden en waar je vroeger de ontvangstruimte en bar binnenkwam, stap je nu door grote glazen deuren direct het restaurant binnen. Rechts zijn er een aantal nisjes gemaakt met ronde bankjes, waar je heerlijk afgezonderd kunt dineren. Tegenover de nisjes kun je lekker zitten in hoge leren banken. De bar bevindt zich in het midden en links van de bar is het tweede zitgedeelte van het restaurant. De nieuwe open keuken bevindt zich nu links achterin, leuk is dat je er vlakbij aan hoge tafels kunt zitten, zodat je zicht hebt op de keuken.

 

 
  

Sexy Nisjes
Je hebt even wat tijd nodig om alles te verwerken als je binnenkomt, je aandacht gaat direct uit naar de gave gigantische pikante kunstfoto's op plexiglas van Cobra Art boven de nisjes en de glimmende goudkleurige vloer. In de nisjes staan gezellige gekleurde lampenkapjes en bij het trapgat naar de toiletten staan twee grote goudkleurige vazen met bloemendecoratie. De wanden heb weer een chocolade kleurtje gekregen. De mooie zwart wit foto's die vroeger in de zaak hingen, zijn gelukkig gespaard gebleven en hangen nu in de ruimte naar de toiletten. Het restaurant is top afgestyled!
 
 

Pure Chocola
Een avondje Chocolat, betekent een avondje pure verwennerij. Je wordt er in de watten gelegd van het begin tot het einde met bijzondere amuses, vriendelijke bediening en heerlijke kookkunsten van het keukenteam. Het team van chefkoks Rick en Dorus is perfect op elkaar ingesteld. Het enthousiasme straalt er vanaf en dat proef je! Het is leuk om ze aan het werk te zien. Bij een nieuwe look hoort natuurlijk ook een nieuwe menukaart. Naast het menu 'Puur Chocolat', wat je van drie- tot zesgangen kunt uitbreiden, is er ook een à la carte kaart, met als aanvulling  de Chocolat Chef's Specials, waaronder een aantal klassiekers zoals de Filet americain en de Runderhaas. We gingen voor het menu 'Puur Chocolat', met een bijpassend wijnarrangement. Een verrassend menu met Aziatische invloeden. De smaakexplosie begon al meteen met het voorgerecht; een combinatie van botermalse tonijn met structuren van komkommer, merengue en peper. De smaken pasten perfect bij elkaar en waren toch een bijzondere combinatie. Het tussengerecht van rund, verse krab en tomaat smaakte heerlijk, net als het tweede tussengerecht met zeebaars, een bouillon van dashi en granaatappelpitjes; 'Wow goddelijk!' Als hoofdgerecht werd mijn lievelingsgerecht uit de Indonesische keuken geserveerd, Rendang met laos en gezouten snijbonen, gecombineerd met plakjes runderhaas. Als afsluiting namen we het kaasplankje of het zoete dessert; een bombe van kwark, marshmellow, rode biet en vanilleijs. Natuurlijk mocht het lekkers bij de thee ook niet ontbreken; -to die for- huisgemaakte madeleines, een mini panna cotta en de beste slagroomtruffels van Smits, Breda! Een heerlijk en verrassend menu, met nieuwe smaken en gerechten!

 

  

  

  

 

Hotspot
Het vernieuwde Chocolat blijft dé hotspot voor het centrum van Breda. Met de sfeer, de uitstraling en het lekkere eten zou Chocolat niet misstaan in het centrum van bijvoorbeeld Milaan. Benieuwd naar de bestemming van de overige ruimte van het oude Chocolat? Begin maart opent Sophia's Spaghetteria haar deuren in het pand aangrenzend aan het pand van Chocolat. We houden je op de hoogte! Nieuwsgierig naar het nieuwe Chocolat? Reserveer een tafeltje. Je kunt Chocolat ook volgen op Facebook.  

 

Restaurant Chocolat 
Torenstraat 9
4811 XV Breda
0031 76 533 59 75 
info@restaurantchocolat.nl
 




Amalou Sisters in Fashion & Lifestyle 
In onze blog Amalou Sisters in FL (Amèl, Mariël, Marloes) schrijven wij over Fashion & Lifestyle. We presenteren onze zelf samengestelde LOOKS met mode naar onze smaak en tips voor leuke uitjes, hotels, restaurants en boetieks. Wij geven tips zoveel mogelijk vanuit onze eigen ervaringen en sowieso schrijven we alleen maar over dingen die wij echt leuk vinden. Ook hebben we op de website een Kids Lifestyle pagina waarop we tips geven waar je met kinderen heen kunt gaan om te spelen en te eten. We hebben leuke logeeradressen waar je met kinderen heen kunt gaan en uiteraard de shopadviezen voor kinderkleding. 


www.amalou.nl
www.facebook.com/amalou.nl