44 x nieuwe restaurants in de Baronie van Breda

Vind je het (net als wij) leuk om nieuwe restaurants uit te proberen? Dan komt dit lijstje goed van pas! In 2025 openden veel nieuwe restaurants hun deuren in Breda en de Baronie. Onderstaand hebben we de nieuwe restaurants van 2025 in Breda voor je op een rijtje gezet.

Restaurant Chocolat schittert in zijn nieuwe thuis: Botanique Breda

Chef-kok Dorus Clement en zijn team beleefden een spannende hoofdstukwisseling: na jarenlang gevestigd te zijn aan de Torenstraat, opende Restaurant Chocolat in juni 2025 haar nieuwe deuren in het inspirerende Chassé Botanique. De verhuizing markeert niet alleen een verandering van locatie, maar ook van beleving – een setting waarin lunch, diner, borrel en gezelligheid naadloos samenkomen.

Marie Coco – Table Stories opent op 4 september in Breda

Breda krijgt er een nieuwe culinaire hotspot bij. Op donderdag 4 september opent Marie Coco – Table Stories officieel de deuren in het voormalige pand van restaurant Chocolat. Het nieuwe concept van ondernemer Mandy Vink combineert een restaurant, bar en boetiek in één, waarbij invloeden uit Parijs, Rome en New York samenkomen.

Smelt Breda (opening 1 november 2025)

Kaasfondue restaurant Smelt opent begin november de deuren aan de Boschstraat 93.

Proef Sri Lanka in Breda – restaurant Laya opent in oktober

In oktober opent Laya in Breda, een nieuw restaurant waar de Sri Lankaanse en Indiase keuken centraal staat. Het plan ontstond binnen de hele familie: al jaren verzorgden zij catering in Nederland, België, Duitsland en zelfs Frankrijk, en nu maken ze samen de stap naar een vaste plek in de stad. Na zeventien jaar feesten, bruiloften en verjaardagen van smaak te hebben voorzien, is het tijd om Breda kennis te laten maken met hun eigen keuken en verhaal.

Pranzo in Ulvenhout: Italiaanse passie midden in het dorp

Ulvenhout is sinds het voorjaar een heerlijke plek rijker: Pranzo, een frisse Italiaanse lunch- en catering-spot waar de geur van verse ciabatta, en espresso je al op het terras tegemoetkomt. Sinds hun opening hebben eigenaren Alessandro en Jessi, samen met een jong en energiek team, de harten van veel vaste gasten al weten te veroveren. Pranzo is geopend in een bijzonder gunstige periode: het terrasseizoen. En dat was meteen te merken. Met een zonnig terras, Italiaanse specialiteiten en een gemoedelijke sfeer, kwamen gasten vanzelf binnenwaaien. “We hebben echt een goede start gehad,” vertelt Jessi enthousiast. “Mensen weten ons te vinden voor lunch en catering, het loopt zelfs zo goed dat we af en toe catering-aanvragen moeten afslaan.” De lunch is inmiddels een vaste waarde in Ulvenhout, met een kaart vol authentieke Italiaanse gerechten. Denk aan vers belegde broodjes, pasta’s, salades en natuurlijk goede koffie. En voor wie liever op zijn of haar eigen evenement geniet: ook de catering is in trek. “We doen maximaal twee à drie opdrachten per dag, om de kwaliteit hoog te houden.” Pranzo kijkt ambitieus vooruit. Er liggen al volop ideeën voor de komende seizoenen: Terrasuitbreiding staat hoog op de wensenlijst. “Volgend seizoen willen we meer mensen een plekje buiten kunnen bieden,” zegt Alessandro. “En we denken eraan om ook Italiaans ijs toe te voegen.” In de wintermaanden willen ze het anders aanpakken: elke maand op één zondag open met een speciaal menu én misschien wat live entertainment. “Een soort Italiaanse zondagmiddag: lekker eten, een goed glas wijn en een beetje sfeer.” Ook wordt gedacht aan pop-up samenwerkingen in de zaak, met lokale bedrijven. Begin oktober introduceert Pranzo een vernieuwde menukaart. De klassiekers blijven, maar er komen ook verrassingen bij. “We willen ook een aperitivo-kaart gaan voeren,” legt Jessi uit. “Wie daarvan bestelt, krijgt er iets kleins bij, een stukje vlees of een borrelhapje, helemaal in Italiaanse stijl. Zo creëren we dat typische aperitivo-moment, zoals je dat in Italië kent.” Dat betekent straks twee kaarten: één voor de lunch, en één voor aperitivo. Perfect voor wie iets later op de dag langskomt, of zin heeft in een gezellige middag met vrienden. Wat Pranzo bijzonder maakt, is de warme combinatie van Italiaanse gastvrijheid en lokale gezelligheid. De sfeer is ongedwongen, het eten eerlijk en vers, en de ambitie voelbaar. “We willen een plek zijn waar mensen terug blijven komen. Voor een lekkere lunch, een uitgebreide borrel of een goed verzorgde catering. Maar vooral: waar ze zich thuis voelen.” Pranzo vind je aan de Dorpsstraat 50 in Ulvenhout. Met een jong team, verse producten en plannen die blijven borrelen, is Pranzo meer dan een horecazaak, het is een plek waar Italië en Ulvenhout samenkomen. Buon appetito!

Foodblogs

De laatste foodblogs
Foodblog: INTI experience 6-gangen asian fine dining

Bij INTI Gastrobar draait alles om beleving, vakmanschap en pure smaken. Onze chef-kok Jesse Rietveld, met jarenlange ervaring binnen de top van de gastronomie, neemt je mee op een culinaire reis vol verfijning, gevoel en intensiteit. Elke vrijdag en zaterdag serveren wij een verrassingsmenu van de chef, waarbij je kiest voor 4, 5 of 6 gangen. Elk gerecht is opgebouwd vanuit harmonie, creativiteit en de seizoenen, met invloeden uit de Zuidoost-Aziatische keuken, maar altijd met de signatuur van INTI.

Foodblog: culinair aspergemenu bij Asperges in het Veld 2025

Vandaag zijn wij aanwezig bij het openingsdiner van Asperges in het Veld. Hier geniet je midden tussen de aspergevelden van een heerlijke avond met verfijnde, creatieve gerechten bereid door veelal gerenommeerde sterrenrestaurants. Voor de achtste keer organiseren ze dit bijzondere evenement, waarin het witte goud centraal staat en dat willen we natuurlijk maar al te graag ervaren! We komen aan en meteen voel je de magische sfeer van het pop-up restaurant midden in het groen. Na een vriendelijk ontvangst van het personeel vervolgen we de entree vanuit de garderobe naar het restaurant met bar en open keuken.

Experience blog: ontdek de stad vanaf het water met Bootje Varen & BAAI

Zodra we aankomen bij BAAI Breda voelen we het al: dit wordt bijzonder genieten. Helaas geen zon voor ons vandaag, maar dat is geen probleem. De sfeer is goed en de sloep ligt klaar. We krijgen een korte uitleg over de volledig elektrische sloep. We nemen plaats en varen soepel weg. Geen vaarbewijs nodig, gewoon genieten vanaf het eerste moment.

Leuke lijstjes

Van muziek tot magie: dit staat er dit najaar op Breepark gepland!

Ben jij klaar voor een volle agenda met leuke uitjes? Breepark in Breda barst weer van de toffe events die je absoluut niet wilt missen. Of je nu zin hebt in een gezellig festival, een spectaculaire show of een avond vol muziek en entertainment: er staat van alles op het programma.

Woontober in de Baronie van Breda: alle 25 woonwinkels op een rij!

Oktober staat in het teken van Wonen – oftewel Woontober! Dé maand waarin we extra aandacht besteden aan ons huis, interieur en alles wat wonen fijner en mooier maakt. Speciaal voor jou hebben we alle woonwinkels in Breda op een rij gezet. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe bank, een uniek designstuk, sfeervolle accessoires of gewoon wat inspiratie: in de Baronie van Breda vind je het allemaal. Met deze lijst heb je in één oogopslag de leukste adressen om jouw huis een echte upgrade te geven.

25 X Oosterse restaurants in de baronie van Breda

Zin in sushi, heerlijke vis- of vleesspecialiteiten, of ander lekkers uit de Asian fusion-keuken? Breda zit vol met Oosterse restaurants! Van fine dining keukens tot pokebowls om af te halen, voor ieder moment kun je iets vinden in dit lijstje.