Authentieke Thaise gerechten bij Siri-Sorn Breda

Na het winkelen nog een lekker hapje eten? Dan ben je bij het Thaise restaurant Sirisorn in de Akkerstraat in Breda aan het juiste adres! Wij zijn uitgenodigd om de echte Thaise keuken te proeven bij Sirisorn! 

Bij binnenkomst worden we warm welkom geheten en nemen we plaats in het knusse en stijlvolle restaurant. We worden in de watten gelegd door de chef en tevens ook de eigenaresse; Siriwan met een  verrassingsmenu. 

Siriwan verblijd ons met heerlijk zelfgemaakte cocktails en een selectie van voorgerechten. 
De Thaise kipsaté is onwijs mals en de saus smaakt verrukkelijk. Siriwan vertelt dat alle gerechten inclusief de sauzen zelfgemaakt worden. Er wordt alleen gekookt met verse ingrediënten en dat proeven we meteen! De Thod Man Pla zijn zelfgemaakte viskoekjes en smaken ook heerlijk. De lenterolletjes zijn erg smaakvol: dit gerecht met rijstpapier is rijkelijk gevuld met garnalen en groenten. Een betere start van ons diner hadden we ons niet kunnen wensen.

Maak je klaar voor een fantastische culinaire ervaring wanneer deze tafel verandert in een waar kleurenpalet van smakelijke hoofdgerechten! Het is een feest voor je zintuigen, dat beloof ik je! Laten we beginnen met een absolute smaakexplosie: de Kai Phad Med Ma Muang. Met knapperige kip, knapperige cashewnoten en een overvloed aan verse groenten die je smaakpapillen betoveren. Dit gerecht wordt geserveerd met witte rijst om je culinaire reis compleet te maken.

De hele zeebaars is een absolute kampioen bij Sirisorn: dit gerecht is razend populair onder onze gasten. En terecht! De smaak van deze vis is werkelijk verrukkelijk: de huisgemaakte marinade en pittige saus vormen een hemelse combinatie met deze heerlijke witvis. Terwijl we genieten van de verschillende hoofdgerechten, trakteren we onszelf op twee authentieke Thaise biertjes. De Singha Original Thai Beer, het oudste bier uit Thailand, verwent onze smaakpapillen met zijn zijdezachte karakter. En de Chang Classic, een blond biertje, doet daar zeker niet voor onder en smaakt voortreffelijk!

Dan vervolgen de hoofdgerechten: de Kheng Massaman Neua is een heerlijk kruidig gerecht met mals rundvlees, massaman curry, kokosmelk en aardappel. Dit gerecht is een echte smaakexplosie in de Thaise keuken. De gebakken noedels met garnalen, ook wel de Phad Thai Kung, is een echte klassieker. Alle smaken, kruiden en ingrediënten komen hierbij goed tot zijn recht.


Na onze eigen Thaise rijsttafel, ontvangen wij een heerlijk dessert; de mango cheesecake en Thaise taart met kokossmaak maken ons diner compleet. Een heerlijk fris dessert. 

Wij hebben van begin tot eind genoten van het verrassingsdiner bij Sirisorn. Een knus restaurant met super vriendelijk personeel én heerlijke verse gerechten, wat wil je nog meer?! Wij keren zeker nog eens terug om al het andere lekkers van de menukaart te proeven! Wanneer ga jij naar deze fijne plek? Reserveer hier jouw tafel.