Foodblog: uitgebreid lunchen bij De Pasta Kantine

Deze middag brengen we een bezoekje aan de Pasta Kantine, waar we zijn uitgenodigd voor een lekkere, uitgebreide lunch. Buiten is het regenachtig en er staat een stevige wind, maar hier binnen is het lekker warm en gezellig. De gemoedelijke sfeer bevalt ons meteen en we verwachten dat de gerechten die we vandaag geserveerd krijgen dat ook zeker gaan doen!


eenvoudige en smaakvolle gerechten

Natuurlijk hebben we van tevoren de menukaart al uitgebreid bestudeerd. Eigenlijk alles op de kaart bevalt ons wel, daarom zijn we blij dat we vandaag niet zelf de keuze hoeven te maken. De Pasta Kantine heeft voor ons zes gerechtjes uitgekozen, wij laten ons graag verrassen!

De gerechten worden in drie rondes bij ons gebracht. We beginnen met een heerlijke Insalata Di Verdure Griglia Con Caprino. Deze salade van gemengde sla, gegrilde paprika en courgette, parelcouscous, komkommer en cherry tomaatjes wordt geserveerd met gegrilde kip of met geitenkaas. Wij krijgen de versie met een stukje heerlijk romige, zachte geitenkaas. De kruidige slasoorten en de basilicum-dressing geven de salade wat pit, de komkommer en tomaatjes zorgen voor een frisse touch. Al met al een heerlijke salade waarin de verschillende smaken elkaar goed aanvullen!

Naast de salade wordt een heerlijke burger geserveerd. De Hamburger Della Perugia is een huisgemaakte runderburger met daarop gesmolten mozzarella, tomaat, gekarameliseerde rode ui, sla en een basilicum mayonaise. De burger is niet heel dik, waardoor de burger niet te machtig is. De combinatie mozzarella, tomaat en basilicum is natuurlijk altijd goed, maar ook zeker op deze burger is het een schot in de roos! De burger wordt geserveerd met groentechips van diverse groenten. De chips is lekker krokant en mooi op smaak.

Een perfecte combinatie!

Bij de burger krijgen wij een bockbiertje ingeschonken, de Lambrate Bock. Dit Italiaanse speciaalbier is gebrouwen door Birrificio Lambrate, een ambachtelijke brouwerij in de wijk Lambrate in Milaan. Dit bier is, samen met de Lambrate IPA, onlangs toegevoegd aan het assortiment van de Pasta Kantine. Het bier is donkerbruin van kleur en heeft een zoete, zachte karamel smaak. De afdronk is licht bitter. De smaken van het bier combineren goed met de smaken van de burger. Een perfecte combinatie!

De salade en burger worden gevolgd door twee heerlijke pasta's. Zo krijgen we de Pappardelle con Ossobucco alla Milanese: pappardelle met een saus van kalfsschenkel, rode wijn, verse groenten, knoflook, rozemarijn, tijm, basilicum en Grana Padano. De kalfsschenkel is lang gegaard, waardoor het zo zacht is dat het bijna uit elkaar valt! De structuur van het vlees is goed terug te vinden in de heerlijke saus. De groenten, kruiden en rode wijn maken van de saus een smakelijk geheel. De pastasaus is perfect in balans met de hoeveelheid pasta. 

De tweede pasta waar we van mogen genieten is de Ravioli Di Funghi, Tartufo e Procini. Wij zijn dol op truffel en nog voordat we deze pasta geproefd hebben vinden we hem al geweldig. Deze verse vegetarische ravioli is gevuld met truffel en paddenstoelen en wordt geserveerd met procini paddenstoelen (eekhoorntjesbrood), pijnboompitten, rucola en salieboter. De smaak van truffel is duidelijk terug te proeven, maar is niet té overheersend. Deze ravioli is een must voor iedere paddenstoelen-liefhebber. De in de ravioli verwerkte champignons en het daarbij geserveerde eekhoorntjesbrood zorgen samen voor een fijne paddenstoelen smaak!

Na de pasta's mogen we genieten van twee heerlijke desserts. De Torta Chioccolate Caprese is een chocoladetaartje met amandelen, rood fruit en citroen mousse. De amandelen zijn goed te proeven in het chocoladetaartje en zorgen ervoor dat de chocoladetaart niet al te zwaar valt. De citroenmousse, die in een potje naast het taartje geserveerd wordt, is lekker fris van smaak. Daarnaast wordt de Semifreddo voor ons op tafel gezet. Semifreddo is een luchtig huisgemaakt ijs met daarin gekarameliseerde walnoten. Het ijs is lekker romig en de smaak zorgt ervoor dat de walnoten goed tot hun recht komen. De stukjes walnoot in het ijs zorgen voor een fijne bite.

We sluiten onze lunch af met een cappuccino en een verse muntthee en genieten nog even na van alle fijne smaken die we vanmiddag geproefd hebben. We hebben genoten en komen hier zeker nog eens terug!