Foodblog: 6-gangen proeverij menu bij de Dillenburg
De Dillenburg is een sfeervol restaurant in het Ginneken. Ze bieden maandelijks een wisselend verrassingsmenu, organiseren regelmatig wijnspijs avonden en iedere maandag Seafood Monday. Onze Foodies werden uitgenodigd voor het culinaire proeverij menu en nemen je graag mee in hun ervaring.
Bij een hartelijk ontvangst door het personeel van De Dillenbrug, wordt de avond ingeluid met een aperitief van huisgemaakte Limoncello, sprankelende prosecco en verfrissende munt. Kort maken we kennis met de eigenaar, Richard, waarna we genieten van de smaakvolle amuse bestaande uit knolselderij gratin, crème fraîche en truffelkaviaar. De avond belooft een perfecte balans tussen warme gastvrijheid en culinaire verfijning bij De Dillenbrug.
Vervolgens krijgen we een zeer verfijnd voorgerecht: Gravad Lax. Deze kunstig bereide zalm gaat gepaard met rode biet, een crème van gepofte biet, een crème van gepofte biet, zoetzuur van bietjes en komkommer, en een vleugje mierikswortel espuma. De smaken zijn perfect op elkaar afgestemd en de presentatie is prachtig. De verfrissende en wit fruit tonen van de Monsieur et Mademoiselle Chardonnay uit de Gascogne, Frankrijk. Alles samen vormt een perfecte harmonie.
Ons tweede gerecht is een klassieker in een nieuw jasje: Steak Tartare met krokant warme pommes anna, truffelroom, tobiko en cornichon. De elegante Les Jamelles Pinot Noir uit Pays d’Oc, Frankrijk, met zijn tonen van rood fruit en lichte stijl, zorgt voor een verfijnde touch. Rokerige accenten en zachte tannines maken deze combinatie tot een waar genot voor de smaakpapillen.
We vervolgen de culinaire reis met een verwarmende wortelsoep. Een simpel gerecht zou je denken, maar niks is minder waar. De wortelsoep is vergezeld van Skrei, kurkuma, gember en komijn. De Chateau Planeres Malvoisie uit Cotes de Catalane, Frankrijk, met zijn kristalheldere en schitterende kleur, biedt een soepele ronde wijnervaring en complementeren de verassende smaken van de soep.
Het vierde gerecht was de Aziatische Dorade. Op de huid gebakken en geserveerd met een saus van gele curry en kokos, gebrande maïs, baby maïs, peultjes, taugé en crème aubergine. De Cle de la Source Grenache Viognier uit Languedoc, Frankrijk, voegt een verfrissende touch toe aan de exotische smaken van de dorade.
Voor ons was een hoogtepunt van het menu de Flat Iron Steak, geserveerd met crème van pastinaak, morillesaus, aardappel gratin, bospeen en gekarameliseerde ui. De steak was perfect gegaard en werd gecomplimenteerd door alle smaken op het bord. De aroma's van bramen en bosbessen, samen met strakke tannines en een lange afdronk van de Brunelly Syrah Grenache Carignan uit de Rhone, Frankrijk, was het geheel een indrukwekkende wijn-spijscombinatie.
We sluiten de avond af met een heerlijk dessert - Chai Cake & Stoofpeer. Klinkt ‘simpel’ maar in tegendeel! De witte chocolademousse, huisgemaakte Chai cake en krachtig smakende stoofpeer geeft een herfstachtige afsluiting aan de avond. Het gerecht wordt vergezeld door een zalige Michel Forgeron Pineau de Charentes uit de Charente, Frankrijk. Dit alcoholische drankje, gemaakt uit het restproduct van cognac, biedt een zoete dessertwijnervaring met frisse tinten van vanille, nootachtigheid, wit fruit, rozijn en honing.
Voor ons was het een heerlijke culinaire ontdekkingsreis. Schuif aan, eet smakelijk en proost op een avond vol smaak en genot!