Foodblog: 3-ganger diner bij Texas Bar & Grill
Het is 18:30 als we het altijd gezellige Terheijden binnenrijden en gelijk links als we het dorp binnenkomen bevindt zich Texas Bar & Grill. Dit restaurant is 5 juni 2021 geopend en staat helemaal in het teken van -je raad het al- Texas. Texas Bar & Grill heeft ook een lounge achter het restaurant en zelfs een paar tiny houses. Wij zijn uitgenodigd om bij dit restaurant te eten en hebben er enorm veel zin in. Lees je mee?
We lopen binnen bij Texas Bar & Grill en het voelt alsof we zo Texas binnenlopen. Alles aan de inrichting van deze zaak klopt: de kleuren, de materialen en laten we de grote koe die aan het plafond hangt midden in de zaak zéker niet vergeten; aan alle details is gedacht. We worden naar onze tafel begeleid en zien veel mensen in de zaak genieten. Van jong tot oud, van familie tot partners: er zit een mengelmoes van samenstellingen en dat laat gelijk zien dat Texas Bar & Grill voor iedereen leuk is.
We krijgen een broodje vooraf en dit is een bagel met huisgemaakte dip. Erg leuk dat we in plaats van een stokbroodje, een bagel krijgen die er ook nog eens gezellig uitziet.
Al snel volgen onze voorgerechten en dat is de Blooming Onion en de Prawns & Pork. De Blooming Onion wordt geserveerd met de Road House aioli dip en de gastheer vertelt ons dat dit een ‘smoked’ versie is van de ‘normale’ aioli die we al kennen. De Blooming Onion is lekker knapperig, heeft (natuurlijk) een lekkere ui smaak en de smoked aioli past er goed bij. De Prawns & Pork is de special van de kaart en is erg mooi en vrolijk opgemaakt. Het buikspek is erg goed gekruid, lekker krokant en een beetje pittig waar de garnalen juist lekker zacht zijn en een gegrilde smaak hebben. Bij de Prawns & Pork zit guacamole, pesto, rucola en cress en die extra ingrediënten maken dit gerecht nóg lekkerder en geven er een frisse touch aan.
Onze borden worden opgehaald door het personeel en we kijken wat rond door de zaak. We ervaren een ongedwongen, fijne sfeer en we zien dat mensen het naar hun zin hebben. De country muziek die op de achtergrond speelt maakt het plaatje van Texas Bar & Grill helemaal compleet en de personeelsleden dragen allemaal leuke blouses die perfect matchen met de sfeer van de zaak.
Ondertussen hebben we ons laten aanbevelen door de gastheer en hij heeft twee cocktails voor ons gemaakt. Ook vertelt hij ons dat hij een half jaar in Texas gewoond heeft en dat Texas Bar & Grill précies op de steakhouses lijkt die ze in Texas hebben, hoe leuk! Dan serveert hij onze cocktails. De Texas Sunrise en de Virgin Paloma komen op tafel. De Texas Sunrise is een cocktail die hij speciaal voor ons heeft samengesteld en is een mengsel van wodka, rum en zoete, fruitige sappen. De Virgin Paloma is de alcoholvrije versie van de meest gedronken cocktail in Texas en is bovendien erg lekker.
Dan komen onze hoofdgerechten op tafel en we weten niet wat we zien: het ziet er zó lekker uit! De gastheer verteld ons dat we de Wagyu Brisket en de Men’s Steak voor ons hebben. De Wagyu Brisket is het borststuk van het rund en is twaalf uur lang gegaard in hun eigen Oklahoma Smoker die buiten bij de ingang van het restaurant staat. De gastheer vertelt ons dat het vlees er doorbakken uitziet, maar dat dat totaal niet het geval is en het een heerlijk mals stukje vlees is dat zo uit elkaar valt. We proeven de Wagyu Brisket en de gastheer had gelijk: het vlees valt zo uit elkaar en heeft een perfecte structuur. Het vlees is lekker zacht en is een échte aanrader voor als je een keer wat unieks wilt proeven.
Ook proeven we natuurlijk de Men’s Steak en dat is een côte de boeuf die op de grill is bereid. Het vlees is lekker mals en je ziet de ‘strepen’ van de grill en proeft ook een lekkere gegrilde smaak. De Men’s Steak is een goed stuk vlees, dat stevig en sappig is: perfect gebakken dus. Onze hoofdgerechten worden geserveerd met knapperige, lekker gekruide frietjes en gegrilde groenten: érg lekker.
We hebben al genoeg op, maar de desserts zien er zó lekker uit dat we toch nog besluiten om er een te bestellen. We bestellen de zelfgemaakte brownie en de zelfgemaakte cheesecake en deze gerechten zien er enorm goed uit. De brownie wordt geserveerd met karamel, crisp en fruit. Het bord is mooi opgemaakt en de brownie heeft een lekker knapperig korstje, maar is van binnen lekker zacht. Ook de cheesecake is erg lekker en de gastheer vertelt ons dat ze elke dag(!) een andere smaak cheesecake hebben. Dit keer is het een stroopwafel cheesecake en deze wordt geserveerd met kandijkoek en fruit. De cheesecake is lekker romig en heeft een unieke opmaak. Een echte lust voor het oog en bijna zonde om op te eten.
Uiteindelijk mogen we nog een kijkje nemen bij de lounge achter het restaurant en dit is hét perfecte chill plekje voor de zomer: de lounge is heel groot en heeft veel plekken. Ook staat deze aan het water en er staan ook stoelen in het gras waar je fijn kunt zitten in de zomer. Ook de tiny houses staan naast de lounge en als we erlangs lopen lijkt het net een klein dorpje: écht super leuk en dit moet je gezien hebben!
Dus: wil jij heerlijk eten in een gezellig, fijn en uniek restaurant? Dan moet je zeker naar Texas Bar & Grill in Terheijden!