Foodblog: 6-gangen bij Asperges in de Wei 2016
Gisteren mochten we genieten van een 6-gangen asperge menu bij Asperges in de Wei. Dit culinaire event speelt zich af midden tussen de aspergevelden van Aspergeboerderij Schalk in Prinsenbeek. Het pop-up restaurant staat er nog tot 25 mei, voorkom dat je iets gemist hebt als je niet bent geweest!
Via een landweggetje liepen we naar de Aspergeboerderij, waarnaast de prachtig uitgelichte tent op het veld stond. De sfeervolle tent biedt uitzicht over de aspergevelden, wat echt een unieke ervaring is. Tussen het diner door kwam de aspergeboer nog wat vertellen over het witte goud en mochten we zelfs even een paar asperges gaan steken! Omdat het de netwerk avond van Lead2Deal was mochten alle gasten per gang van tafel wisselen. Daarnaast was Link Fotografie aanwezig om professionele profielfoto's te maken. Het evenement wordt georganiseerd door Jacco Heijkoop, eigenaar van de Sinjoor.
Voor het diner moeten we absoluut onze complimenten uitspreken naar Purple catering, die een prachtig menu hadden samengesteld. Alle gerechten waren heerlijk en de foto's spreken voor zicht, enjoy!
Amuse
Gerookte zalm met gefrituurde groene asperge.
Voorgerecht
Carpaccio gevuld met asperges en een paprikapeso geserveerd met spaghetti van groene asperges.
Soep
In een weckpotje geserveerde roomsoep van asperges met een toastje gerookte paling en een room van paarse asperges.
Tussengerecht
Zalmfilet gemarineerd in sap van rode biet en limoncello geserveerd met gegrilde groene en witte asperges, krokante van Coppa di Parma en Hollandaisesaus met limoen.
Hoofdgerecht
Beekse beenham met verse asperges van het land, aardappelraatje met paddestoelen en een overheerlijke tuinkruiden jus.
Nagerecht
Tiramisu van verse aardbeien en "Ater eight ijs".