Foodblog: Asperges in het Veld 2024

Op donderdag 6 juni mochten wij een bezoek brengen aan het pop-up restaurant Asperges in het Veld. Nadat het voor de zevende editie eerst van 16 mei t/m 2 juni in Cromvoirt was neergestreken, is het nu voor het eerst in Prinsenbeek en duurt het hier tot en met maandag 17 juni. Wij hadden het genoegen om er op de eerste avond in Prinsenbeek bij te zijn waar Restaurant ’t Misverstant de avond verzorgde.



Het sfeervolle paviljoen ligt prachtig gelegen tussen de aspergevelden van Aspergeboerderij Schalk, wat voor een intieme en rustige sfeer zorgt. Parkeergelegenheid is er genoeg, gratis voor het paviljoen. Via een mooi houten vlonder loop je richting de entree. Hier werden we warm ontvangen door Frank de Bot, organisator en creatieve brein achter dit concept. Via de garderobe, meteen bij de entree, waar onze jassen worden aangenomen, leidt Frank ons naar onze tafel. Prachtig ingedekt en naast de open keuken waar we patron-cuisinier Thijs Vis samen met zijn team aan het werk zien.

Het duurt nog een halfuurtje voor het diner begint en dus sluiten we aan op het zonnige terras met zicht op de aspergevelden voor een drankje.

Serveerster Britt begroet ons opgewekt en raadt ons de Eckhof Brut Rosé en het Zomerkoninkje aan, die we uiteraard bestellen. We proosten op de start van een mooie avond waar smaak, sfeer, kwaliteit en beleving samenkomen.

Het is 19u en het diner start. We beginnen met een mini variant van asperge Brabançon en een geurig aspergesoepje met Dahl en Vadouvan met een Gruner Vetliner als bijpassende witte wijn. Bij de mini asperge brabançon proef je de verfijnde en zachte smaak van de witte asperges. Het geurige aspergesoepje van dahl en vadouvan verwelkomt je met een uitnodigende geur. De smaak van de witte asperges is subtiel en lichtzoet, met een zachte en romige textuur.

Gang twee is een ceviche van wilde zeebaars met structuren van asperge, sorbet van Thaise basilicum, vinaigrette van limoen, gember en koriander
. Het biedt een verfrissende en levendige smaakervaring. De limoen zorgt voor een scherpe, citrusachtige frisheid die de natuurlijke zoetheid van de vis accentueert, terwijl de gember een subtiele warmte en een lichte pittigheid toevoegt. De koriander brengt een frisse, kruidige smaak die perfect samengaat met de andere ingrediënten. De structuren van asperge voegen verschillende texturen en smaken toe aan het gerecht wat zorgt voor een interessant contrast met de zachte vis.

De derde gang is agnolotti met ricotta en citroen, geschroeide asperges, kreeft/coquille quenelles, champagne beurre blanc met dragon-olie
. De zachte pasta gevuld met romige ricotta en frisse citroen harmonieert prachtig met de knapperige, lichtzoete geschroeide asperges. De kreeft/coquille quenelles voegen een rijke, zee-achtige elegantie toe. Bijpassend drinken we de gekoelde rode wijn Syrah.

De vierde gang is een ballontine van Kemperlandhoen, morilles gevuld met Kemperlandhoen, geglaceerde asperges, krokant gebakken geprakte krieltjes en romige paddenstoelensaus. 

De ballontine van Kemperlandhoen is mals, terwijl de gevulde morilles een diepe, aardse rijkdom toevoegen. Geglaceerde asperges zorgen voor een knapperige, lichtzoete frisheid. De romige paddenstoelensaus is rijk en zacht, perfect de smaken verbindend voor een verfijnde culinaire ervaring.



voor de vijfde gang krijgen we aardbeitjes met oude balsamico azijn gemarineerd, koude mascarpone sabayon en vers gedraaid witte chocolade ijs. De aardbeien, met een vleugje oude balsamicoazijn, bieden een spannende combinatie van zoet en zuur, verfrissend en lekker. Ze omhullen de koude mascarpone sabayon, romig en licht, perfect contrasterend met de aardbeien. Het vers gedraaide witte chocolade-ijs voegt een goede, romige textuur toe waardoor het diner heerlijk wordt afgesloten.

Hierna is het heerlijke diner ten einde en kan er nog koffie/thee, een kaasplateau en/of een smaakvolle zoete dessertwijn nabesteld worden. Wij kiezen voor de kaasplank en drinken onze Scroppino op die wij in de ronde hiervoor besteld hebben. Op de kaasplank ligt een selectie van vijf kazen: St. Maure, Witte van Köning, De Rooie, Tromme de Alp en Friesisch Bleu samen Brigert-brood van Robert van Beckhoven.

Als je op zoek bent naar een ervaring waar smaak, sfeer, kwaliteit en beleving samenkomen, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Asperges in het Veld. De unieke sfeer en het goede eten middenin het prachtige landschap vormen het perfecte decor voor een middag of avond vol culinaire ontdekkingen. Reserveren in Prinsenbeek voor een lunch of diner kan nog t/m maandag 17 juni.

Zie hier het programma.