Foodblog: de verrassende nieuwe kaart van Asian streetfoodbar The Tiger Club

Op 1 december 2017 opende Asian streetfoodbar The Tiger Club haar deuren aan de St. Janstraat. Aziatisch streetfood zoals we dat kennen van de verre reizen, het backpacken en prachtige beelden op tv. Weg van wok, weg van all-you-can-eat en weg van sushi. Aziatisch eten zoals je dat in Azië kunt krijgen. Meegaand met de seizoensverandering introduceerde The Tiger Club afgelopen week een nieuwe kaart. Wij gingen op pad, namen een kijkje, en proefden de smaak van Azië in Breda. 

MAAK VIA FACEBOOK EN INSTAGRAM KANS OP EEN CADEAUBON T.W.V. €40,- VAN the tiger club! 

Bij binnenkomst worden we direct hartelijk ontvangen, wat een vriendelijk personeel. Mijn blik valt op de prachtige wandschildering en Aziatische touch in het interieur. Dat belooft direct veel goeds! Ons wordt aangeraden te starten met een Aziatisch biertje; IKI. Verschillende varianten worden op de fles geserveerd, en de IKI Yuzu is op tap verkrijgbaar. Super lekker, heel fris en gaat goed samen met de zoete-aardappelkroepoek die we als appetizer krijgen. 

IKI Yuzu bier op de tap, lekker verfrissend!  

Op de nieuwe kaart vind je natuurlijk nog steeds de bekende en populaire gerechten, aangevuld met een aantal nieuwe (vegetarische) opties. We starten met een proeverij van dim sum, écht een aanrader. Een combinatie van gebakken, gefrituurd en gestoomd, gevuld met kip, varkensvlees, eend en garnaal. De gefrituurde dumpling met eend is de absolute favoriet! Natuurlijk worden deze heerlijkheden geserveerd met een teriyaki saus, huisgemaakte Hoi Sin saus en verse, huisgemaakte atjar. 

Streetfood zoals je dat in het échte Azië vindt

Omdat wij visliefhebbers zijn krijgen we twee specialiteiten van de chef; Thaise viskoekjes met witvis, kousenband en bosui én cereal butter prawns. De Thaise viskoekjes, ook wel; tod man pla genoemd, zijn licht, vers en precíes goed van smaak. De vissaus die erbij geserveerd wordt is op smaak gemaakt voor de Nederlandse smaakpapillen. Voor de reizigers onder ons; hij is niet zo sterk als in Azië, en smaakt heerlijk bij deze koekjes. De cereal butter prawns zijn grote tijgergarnalen gewokt in palmsuiker met… jazeker; cornflakes. Een smaakvolle combinatie, niet te zoet, met een krokantje, erg lekker!


The Tiger Club heeft gehoor gegeven aan de vraag van vele vegetariërs die de afgelopen maanden kwamen dineren. Op de nieuwe kaart vind je verschillende smaakvolle, Aziatische Vega gerechten. Wij proberen de vegan green curry, een groentecurry met kokos, papadum en raita. Lekker met onderanderen boontjes en bloemkool, natuurlijk geserveerd met rijst, kroepoek en huisgemaakte raita, een Indiasche yoghurt-dip! 

bijzondere vega gerechten op de nieuwe menukaart

Alle gerechten zijn gemaakt om te delen, perfect om samen meerdere gerechten te kiezen en zo uitgebreid de smaak van Azië te ontdekken. Wij delen de Sweet & Sour fish, Dorade filet met zoetzure saus, verse ananas en paprika. De vis komt in heerlijk beslag, gefrituurd, maar niet te zwaar. De combinatie met de frisse verse ananas maakt het geheel niet te zoet. Om de visgerechten af te wisselen besluiten we ook Chineese cha sieuw te bestellen, geroosterd BBQ varkensvlees met huisgemaakte, verse atjar. Super lekker, zacht vlees, goed op smaak, heerlijke saus en de huisgemaakte atjar maakt het gerecht echt compleet. 

Onze serveerster komt vragen of er nog ruimte is voor een toetje. Natuurlijk! Na zoveel lekkers zijn we alleen maar nieuwsgierig geworden naar het groente thee ijs en de spekkoek. We bestellen er een potje Aziatische thee bij, met échte, hele theeblaadjes. Een waardige afsluiter van een avondje Azië. De sfeer, de looks, de gerechten, de smaken, alles doet je denken aan Azië. Niet is te gek, niets is te veel, niets is te druk, net zoals in het echte Azië. Breda is een stukje cultuur rijker met The Tiger Bar, een absolute aanrader voor de liefhebbers.