Foodblog: Seafood Monday bij De Dillenburg

Geniet van elke maandag van een wisselend Seafood Monday menu bij De Dillenburg! Van diverse zalm bereidingen tot verschillende schaaldieren, laat je verrassen door heerlijke visgerechten met een passend wijnarrangement. 

De Dillenburg in het Ginneken heeft gezellige zithoekjes en een open keuken. We kiezen een tafeltje in de hoek en zien een verrassende wijn op de kaart staan: Light Live Sparkling Rosé, alcoholvrij. Echt een aanrader en een mooi alternatief voor de bob onder het gezelschap! We krijgen een amuse van gerookte pastrami, cherrytomaat, truffelmayonaise en basilicum. Mals, romig en frisse smaken passen perfect bij de mousserende rosé.


Daarna volgt een plankje warme broodjes met grof zeezout, zoute boter en olijfolie. De eerste wijnglazen worden gevuld en bij dit voorgerecht hoort een Sauvignon Blanc uit Bordeaux van Mouton Cadet. De frisse wijn heeft de geur van buxus, citroen en een beetje tropisch fruit. 

De minerale afdronk is lekker licht en past goed bij de eerste gang: pastinaak blini's met gerookte zalm, zoetzure komkommer, radijs, crème fraiche en komkommer gel. De voorgerechten kunnen elke week wisselen, maar zijn altijd gericht op mooie producten uit de zee. Heerlijk, die pastinaak blini’s!


Het tussengerecht is een huisgemaakte schaaldierenbisque van Hollandse garnalen en rivierkreeft. De soep wordt aan tafel opgeschonken en hierbij krijgen we een kleine toast met rouille. Dit gerecht wordt bijgestaan door een fruitige Verdejo uit Rueda, Pago de Cielo, Spanje. Rueda is in de handen van de beroemde Spaanse wijnfamilie Torres en heeft de geur van venkel, anijs en munt. Het is een verrassende wijn die in smaak neigt naar ananas, citrus en mango. Met de bisque is het een perfecte combinatie en je merkt dat er goed is nagedacht over de verschillende smaaksensaties.

Het hoofdgerecht uit het Seafood Monday menu is een halve kreeft met geroosterde groenten. Mocht je niet van kreeft houden kun je altijd een ander gerecht kiezen van de kaart, we nemen hiernaast nog de malse wildzwijn.Zowel de kreeft als het vlees komt met verschillende side dishes: een frisse, romige risotto, krokante frietjes en een salade van sla, komkommer en tomaat. Bij de vis hoort een prachtige Pinot Blanc van Trimbach uit Elzas, Frankrijk. De wijn is toegankelijk, heeft een lage zuurgraad en smaakt naar gele appels, rijpe peren en heeft licht mineralige afdronk. Bij het vlees wordt een dieprode, intense en fruitige rode wijn geschonken met aroma's van zwarte bessen, rozemarijn en kruidnagel. Er is goed over nagedacht en de smaken versterken elkaar duidelijk.

Zowel het voorgerecht als het nagerecht kan elke maandag wisselen. Deze week worden we blij gemaakt met frisse hangop van Griekse yoghurt, tartelette, winterfruit en citroensorbet. Hierbij hoort een fijne dessertwijn die niet al te zoet is. De Dona Dolca, Moscatel uit Valencia, Spanje heeft een zachtzoet karakter, gemaakt van overrijpe Moscatel druiven. De wijn smaakt bloemig, maar heeft ook tonen van honing en gedroogde vruchten. Een mooie balans tussen zoet en aangename zuren dus. We sluiten af met een kopje thee en koffie en krijgen daarbij nog een klein schaaltje bonbons. Wat ons betreft is het Seafood Monday menu geslaagd en zijn we de week goed begonnen!

Wil je ook genieten van dit heerlijke Seafood Monday menu? Reserveer dan nu je tafeltje bij De Dillenburg! Perfect voor een avondje uit in een gezellig restaurant.