Foodblog: Dineren bij de vernieuwde Boterhal
In een van de mooiste panden op de Grote Markt van Breda is speciaal biercafé, wijnbar en internationaal tapasrestaurant ‘’De Boterhal’’ gevestigd. Na een periode van verbouwing aan de bovenverdieping is deze helemaal in een nieuw jasje gestoken en wij mogen gaan kijken, proeven en genieten! Zelf reserveren? Dat kan hier.
Er hangt een intieme en warme sfeer
Het mooie pand is een echte eyecatcher op de Grote Markt. Het ziet er uitnodigend uit en wij hebben dan ook zin in een lekkere borrel. Binnen worden wij gelijk enthousiast ontvangen en mogen wij met de trap naar de tweede verdieping. Onze eerste reactie is: “WOW, wat gaaf!’’ En ook de gasten na ons horen wij dezelfde reactie geven.
Er hangt een intieme en warme sfeer, wij voelen ons gelijk thuis. Boven worden wij ontvangen door bedrijfsleidster Manouk en zij begeleidt ons naar een gezellige tafel. De etage heeft een ware metamorfose ondergaan. Er is een soort jungle thema gecreëerd door de vele groene planten en houtgebruik, maar ook zijn er industriële tinten aanwezig. Door het verlaagde plafond en de vele details hangt er een intieme en warme sfeer. Wij voelen ons gelijk thuis.
Ik heb zin in een lekker glas wijn en ga op aanraden voor de Chardonnay welke een heerlijke smaak heeft doordat deze hout gelagerd is. Mijn tafelgenoot heeft zin in een biertje en laat zich ook adviseren, want de keuze is letterlijk reuze met 25 tappunten en meer dan 100 bieren op de fles. Hij gaat voor een ‘’Koppige Draak’’ welke uit eigen brouwerij ‘’St. Joris’’ komt. Deze blonde Tripel is heerlijk van smaak en smaakt ook zeker naar meer!
Wij hebben lekkere trek en laten de tafel vol zetten met diverse gerechten van de kaart om samen te delen. Als eerste komt de saté ajam op tafel, samen met de Japanse steak. Bij de kipsaté wordt een heerlijke pindasaus met krokante uitjes geserveerd. De kroepoek mag niet ontbreken om nog lekker even door de pindasaus heen te halen, heerlijk! De Japanse steak is perfect gebakken en komt met een miso-hollandaise saus, paksoi en krokant zeewier. Een smaakvolle combinatie en aanrader!
Door het Shared Dining concept kan je gezellig alles samen delen en proeven
Door het Shared Dining concept kan je gezellig alles samen delen en proeven. Naast deze twee heerlijke gerechten wordt er een tapasplank op tafel gezet, waarbij je gelijk wilt aanvallen! De Tapasplank ‘’Deluxe’’ bestaat uit een mooie sashimi van tonijn met sesam- mosterdsaus (mijn favoriet!), knapperige tempura gamba’s met een licht pittige Sriracha-mayonaise, twee soorten bruschetta met rundercarpaccio, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas en gerookte zalm. Daarnaast is de plank aangekleed met een heerlijke Coppa di Parma en een gerookte Schwarzwalderham, een zachte boerenkaas, desembroodje met hummus, gerookte amandelen en de lekkerste olijven die wij ooit gegeten hebben in een truffelmarinade. Letterlijk om je vingers bij op te eten.
Na al dit lekkers hebben wij meer dan voldoende gegeten, maar een zoete hap na mag niet ontbreken. Wij kiezen voor het Grand Dessert, een aanrader voor de chocoladefans onder ons! Bij het dessert drinken wij een cappuccino en een verse muntthee. Wederom wordt een mooie plank op tafel geplaatst met een chocolade brownie, New York cheesecake met Bastogne koek en aardbeien, stracciatella ijs met choco-rotsen, een chocolade lolly en vanille-ijs met notencrunch, caramelsaus en aardbeien...Mmm. Wij kunnen niet zeggen wat het lekkerste is, maar de knettersuiker in het vanille- ijs doet ons denken aan vroeger en maakt het dessert helemaal compleet.
Wij gaan voldaan naar huis en wat hebben wij een gezellige avond gehad! Heerlijk eten en drinken, enthousiaste medewerkers en een sfeervolle ambiance. Benieuwd naar de verbouwing? De Boterhal is zeven dagen per week geopend voor lunch, borrel en diner. Ook voor onder andere een High Beer, Bierproeverij, High Wine en zelfs een High GIN ben je hier op het juiste adres. Wij zeggen alvast: Proost!