Foodblog: Drie gangen diner bij Fletcher Restaurant Trivium
Vandaag zijn we bij Fletcher Hotel Trivium in Etten-Leur voor een diner. Het restaurant heeft een klassieke en sfeervolle uitstraling. We worden vriendelijk ontvangen door het personeel en krijgen een leuk plekje bij het raam toegewezen.
een verrassende en totaal nieuwe smaakbeleving
Als starter krijgen we olijven opgediend met een sinaasappel-chilidressing. Een verrassende en totaal nieuwe smaakbeleving, erg lekker! Hier krijgen we ook een broodplankje bij met kruidencrème en aioli. Het brood komt net uit de oven en de smeersels zijn vers en smaakvol.
We krijgen uitleg over de uitgebreide wijnkaart die ze aanbieden bij Fletcher Hotel Trivium. Naast het feit dat zij een groot assortiment aan huiswijnen hebben, heb je ook de keuze uit biologische en vegan wijnen. De medewerkers zijn erg gedreven en enthousiast. Je kan er terecht met al je wijnvragen.
Het eerste voorgerecht is geitenkaas met papadum en paprikamayonaise en is afgemaakt met verschillende zaden en rucola. De smaken komen op een mooie manier samen!
Het tweede voorgerecht bestaat uit gerookte zalm met sesam gel, citroenvinaigrette, venkelsalade en is afgemaakt met knapperige oude kaas.
alle gerechten worden vers bereid, het liefst ook biologisch
Beide gerechten zijn een plaatje op je bord en erg bijzonder van smaak. Chef-kok Bart vertelt ons dat alle gerechten bij Fletcher Hotel Trivium vers worden bereid en het liefst ook van biologische oorsprong zijn. Daarnaast is de geitenkaas die ze hier serveren een streekproduct. Deze komt namelijk van de Bettinehoeve uit Etten-Leur.
Daarna worden we verrast door het hoofdgerecht. Een rib-eye en vegetarische noedels. De rib-eye is medium gegaard en erg mals. De pepersaus, pommes dauphine en knapperige seizoensgroenten brengen het gerecht in perfecte harmonie.
De vegetarische noedels hebben een licht pittige smaak en zijn afgemaakt met vers gebakken cassave chips. Er wordt ook aandacht besteed aan de details: de borden zijn mooi opgemaakt en goed gedecoreerd.
het is bijna zonde om op te eten!
Wij zijn inmiddels goed op dreef en hebben al een aardig gevulde buik, maar het dessert kunnen we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan!
We kiezen voor de sinaasappel sabayon en de huisgemaakte brownie. Deze desserts zijn erg kleurrijk en zo mooi opgemaakt dat het bijna zonde is om ze op te eten! De brownie is lekker luchtig, maar toch crunchy. Deze wordt geserveerd met marshmallow, frambozenijs, merengue en schuimframboos, wat dit toetje tot een prachtige zomerse afsluiter maakt.
De koude sinaasappel sabayon in combinatie met de mandarijn solero-sorbet is afgemaakt met koek crunch en merengue. Dit dessert is zoet en fris tegelijk. Puur genieten!
Kortom, voor een ontspannen avond, fijne bediening, verse gerechten en mooie creaties moet je hier zijn. Voldaan en ontspannen lopen we richting de uitgang. Dineren bij Fletcher Hotel Trivium is zeker de moeite waard en zeker een aanrader!
Wil jij ook dineren bij Fletcher Hotel Trivium? Neem dan nu een kijkje op hun profiel en neem contact met ze op!