Foodblog: Gezellig eten bij de beren in Oosterhout

Het is een typische herfstdag: een beetje regen, donker en koud. In het bruisende, gezellige centrum van Oosterhout bevindt zich Restaurant De Beren. Als wij bij De Beren worden ontvangen door het enthousiaste personeel, is het donkere en koude van buiten veranderd in gezelligheid en warmte. We krijgen een plekje aangewezen aan een mooie ronde tafel met uitzicht op de bar. We horen een medewerker tegen andere gasten zeggen dat ze sinds kort zijn verbouwd, en dat kun je zien. De sfeer en de uitstraling die De Beren heeft is huiselijk, warm, fijn en bourgondisch. De heerlijke soul muziek op de achtergrond en het vriendelijke personeel zorgen ervoor dat we ons meteen thuis voelen. 

‘DE SFEER EN DE UITSTRALING DIE DE BEREN HEEFT IS HUISELIJK, WARM, FIJN EN BOURGONDISCH’

Omdat het natuurlijk herfst is, willen we zeker het herfstmenu uitproberen. We starten met de carpaccio en het buikspek. Carpaccio is natuurlijk iets wat altijd lekker is, en vooral deze. De carpaccio komt met gebakken spekjes, grana padano, rucola, pijnboompitjes en een heerlijke zachte truffelmayo. De gebakken spekjes geven een lekkere bite en het gerecht is erg mals en lekker fris. Een heerlijke frisse start van een mooie avond.


Het buikspek wordt geserveerd op een pitabroodje met mangochutney, zoetzuur, jalapeño pepers, bacon en een hot & spicy Oosterse saus. Zoals je kunt zien aan de verschillende ingrediënten die dit gerecht heeft, is dit een perfecte combinatie van pittig, zoet en zuur. Het buikspek is ook een lekker en mals voorgerecht dat we niet snel zullen vergeten. Dit voorgerecht is voor de ietwat grote eter, maar zeker een échte aanrader.


‘Een voorgerecht dAT we niet snel zullen vergeten’


Bij het voor- en hoofdgerecht krijgen we ook een lekker rood wijntje geserveerd. Deze heet DESIRE, LUSH & ZIN en is een lekkere zachte wijn die goed past bij onze gerechten. De serveerster komt aangelopen met ons hoofdgerecht en we weten niet wat we zien. 


Een prachtig stuk vlees genaamd chateau briand, die door middel van een brander aan de bovenkant geflambeerd is. De chateau briand wordt geserveerd met coleslaw en knapperige frietjes, waarin we zelfs kunnen kiezen tussen dikke, dunne of krul frietjes. De luxe en exclusieve biefstuk staat bekend als het malste stuk vlees van de ossenhaas, en dat hebben wij zeker kunnen proeven. Rondom de chateu briand liggen walnoten, champignons asperges en dadels die het stuk vlees nóg lekkerder maken. Het vlees is perfect medium gebakken en is heel erg mals. De biefstuk is bij elk hapje lekker, zó lekker dat we er even stil van aan het genieten zijn. 


We kijken om ons heen en zien iedereen genieten van het brede aanbod gerechten die De Beren te bieden heeft. Het personeel is erg behulpzaam en doet dit allemaal met heel veel plezier, dat kunnen we goed zien want dat stralen ze echt uit. 

We sluiten ons diner af met twee heerlijke nagerechten: huisgemaakte apple crumble uit de oven met karamelijs en een chocolade moelleux: een warm chocoladetaartje met een zachte kern, geserveerd met dulce de leche en vanilleroomijs. Het kaneelijs paste perfect bij de warme apple crumble en de kletskoek gaf een lekkere crunch. De apple crumble was erg zacht, warm en zoet. Een echt feestje in je mond!

‘Een echt feestje in je mond’

De chocolade moelleux is het perfecte nagerecht voor de chocoladeliefhebber. Het is een mooi en machtig taartje met een lekker bolletje vanille ijs. De vanille en de karamel vullen elkaar mooi aan en het bord is erg mooi opgemaakt. De twee nagerechten waren een perfecte afsluiter van een mooie, lekkere avond.


Naast het herfstmenu heeft De Beren ook een drie gangen menu voor 23 euro. En ze  hebben ook dagmenu’s. Deze dagmenu’s gelden van maandag tot en met donderdag en dan kun je voor maximaal 16 euro onbeperkt eten van een bepaald gerecht. Ook kun je bij De Beren een high tea, high wine of high beer doen. Wat ook leuk is om te doen is een Sharing Diner. De Sharing Dinner is 28 euro per persoon en is een samenstelling van de menukaart verdeeld over vier rondes. Ideaal voor wie niet zo goed kan kiezen óf juist alles lekker vindt! 

Wil je een fijne avond beleven met een heerlijke sfeer, erg vriendelijk personeel en verrukkelijk eten voor een mooie prijs? Ga dan zeker een keertje langs bij De Beren in Oosterhout.