Foodblog: het thuismenu van de Veestallen
Afgelopen weekend mochten wij thuis genieten van het thuismenu van de Veestallen. Natuurlijk hadden we liever genoten bij Richard en Sahila in hun prachtige restaurant in de Belcrum, maar totdat dit weer kan is dit een super mooie oplossing! De gerechten zijn zo goed als klaar, we hoeven er alleen een laatste hand aan te leggen. Lees je mee?
Bij de Veestallen heb je verschillende bestelopties: het 4-gangen thuismenu, een 3-gangen kreeftenmenu én a la carte. Wil je vegetarisch genieten van het 4-gangen thuismenu? Ook dit is mogelijk! Als je geen vlees eet, iets niet graag lust óf ergens allergisch voor bent denken ze graag met je mee. Wij proeven vanavond het 4-gangen thuismenu en daarnaast een 4-gangen menu a la carte. Nadat we het eten hebben opgehaald en nog even gezellig hebben staan praten met Richard, kunnen we niet meer wachten om te kijken wat er allemaal in de goedgevulde tassen zit.
De gerechten en verschillende componenten zitten netjes apart van elkaar verpakt en er zit een gemakkelijke beschrijving bij. Onze voorgerechten bestaan uit rilette van heilbot en salade geitenkaas. Koude gerechten, dus wat betreft de voorbereiding zijn we snel klaar. In dit geval ideaal, want we hebben best trek!
We leggen het brood in de oven en doen de verschillende dips in bakjes. In de tussentijd garneren we beide voorgerechten: de heilbot met spicy pepitas en het bietenkoekje, de salade geitenkaas met de dressing van balsamico en de gepofte groene rijst.
Hmmmm, dit is een erg smakelijk begin! De geitenkaas is enorm zacht en romig, zo hebben we dit nog niet vaak geproefd. En de rilette van heilbot, tja... Wat zullen we zeggen? Over de smaakcombinatie is in onze ogen erg goed nagedacht! Zowel de smaken als de texturen zijn mooi in evenwicht. Bij het 4-gangenmenu hebben we ook een bijpassend wijnarrangement. De wijn voor bij het voorgerecht is een Spaanse wijn bestaande uit Airen en Verdejo. Een erg lekker fruitig wijntje, heerlijk in combinatie met de rilette van heilbot!
Als tussengerecht hebben we beide witlofsoep. Iets wat we nog niet eerder geproefd hebben, maar waar we erg benieuwd naar zijn! We warmen de soep op en garneren het met de kaas, gerookte amandelen en olie van kaneel en lavas. Zowel de geur en de smaak zijn erg goed. Mooie combinatie met de garnering! Hierbij drinken we een Chardonnay uit Chili, een mooie wat stevigere wijn.
Het hoofdgerecht van het 4-gangenmenu is biefstuk van de sukade, met rösti, courgette, chantenay wortel, romanesco en jus van karamel en ui. Dit gerecht warmen we gemakkelijk op in de oven, waarna we het bord mooi opmaken. De wijn die hierbij past is een Malbec uit de Mendoza in Argentinië. Mooi gerijpt op eikenhout, wat zorgt voor een prachtige smaakbeleving. Zowel het gerecht met de verschillende componenten als de wijn zijn mooi in evenwicht. Dit smaakt goed!
Van het a la carte menu zijn we voor de (vegetarische) pompoenrisotto gegaan. Mooi om te zien dat ze bij de Veestallen verschillende heerlijke vegetarische opties op het menu hebben staan. De pompoenrisotto wordt afgemaakt met een saus van cepes, wat naar onze mening een ontzettend mooie toevoeging is.
We sluiten het diner af met cheesecake van pompelmoes en mango, afgemaakt met gel van mango, compote van mango en limoen en pijnboompit. Een smaakvol fruitig dessert, heerlijk! Het ietwat zure van de limoen is een mooie tegenhanger van de zoete mango. De Moscatel uit Spanje maakt dit nagerecht helemaal af.
Wij kunnen terugkijken op een geslaagde en overheerlijke avond! Mooie porties, prachtige smaken en lekkere begeleidende wijnen. Dit is een aanrader! En wist je al dat het menu van de Veestallen deze week in het teken staat van Sinterklaas? Het menu vind je hier. Bestel snel voordat het te laat is!