Foodblog: Chocolade bij Pol's Patisserie en IJs

Op 7 december zijn wij langs geweest bij Pol’s Patisserie en IJs om daar verschillende chocolaatjes te proeven onder het genot van een warme chocomel. Dat kunnen wij zeker wel gebruiken met dit koude weer. En zeg eens eerlijk, wie houdt er nu niet van chocolade?! Wij in ieder geval wel.


Bij binnenkomst worden we hartelijk ontvangen door Hanneke. Ons oog valt meteen op de goed gevulde vitrine met heerlijke wafels en chocolade. Zeker geen slecht vooruitzicht voor ons. Voordat we de chocolade gaan proeven vraagt Hanneke of we allergieën hebben en of we een voorkeur hebben voor Melk, wit of pure chocolade.

We beginnen met het proeven van het chocolademopje met hazelnoot en crispy, deze is er in de melk en pure variant. Dit is een goed begin van de proeverij, de heerlijke chocolade smelt meteen in je mond en de crisp maakt het helemaal af. Hierna volgt het pindarotsje met gezouten pinda’s en crunchy. Deze variant heeft ons zeer verrast! Wat een heerlijke smaak explosie is dit in de mond! Die fijne nasmaak van het zout in je mond is een prettige afsluiting van het pindarotsje. Ook deze is verkrijgbaar in een melk en pure variant.


Bij de proeverij genieten we van een heerlijke kop warme melk. Deze wordt opgediend met klein zakje chocolade callets die je aan de melk toe moest voegen, waardoor het een chocolademelk wordt. Hanneke legt uit dat met de chocolade callets die we bij de warme melk krijgen, ook alle lekkernijen worden gemaakt die wij mogen proeven.

Nadat we de callets aan de warme melk hebben toegevoegd, beginnen we met het proeven van de kerstflik. Dit lekkere chocolaatje is afgemaakt met kleurrijke spikkels waarbij natuurlijk de kerstkleuren aan zijn toegevoegd. De spikkeltjes zijn lekker knapperig waardoor dit een extra bite aan de chocolade geeft. Dan is er nog de salted caramel flik. Dit is een chocoladeflik bedekt met heerlijke bolletjes caramel zeezout.

Het laatste chocolaatje is een notenflik die bedekt is met onder andere amandel, walnoot en … wederom een heerlijke combinatie smaken. Door de drie verschillende soorten noten smaakt elke hap toch weer anders.