Shared dining: de favorieten van Vincents
Denk je aan Etten-Leur, dan denk je wellicht aan Vincent van Gogh. Bij Vincents in het centrum van Etten-Leur stap je in de authentieke sferen met kleur en heerlijke gerechten. Wij gaan genieten van de vele gerechten die de menukaart kent en nemen jullie mee in hun liefde voor e(t)ten.
De menukaart met nieuwe gerechten werd afgelopen week voor het eerst gepresenteerd. We zijn erg nieuwsgierig naar de nieuwe smaakcombinaties die de chef bedacht heeft en nemen plaats op het zonnige terras aan de voorzijde van het prachtige, gele pand. De rijk gevulde menukaart in de vorm van de krant van Vincents ligt al voor ons klaar en we beginnen de avond met een heerlijk drankje en onze eerste shared gerecht van de avond.
We nemen de Verdejo; een mooie witte wijn met tonen van rijp tropisch fruit met getoaste aroma’s en een volle smaak en een zomerse cocktail genaamd Bring me back to Bali; een fris, licht zoetige cocktail met wodka, pandan, aloë vera, passievrucht en thee.
Het eerste gerecht wat wij ontvangen is de Labneh; een yoghurt met mild pittige hummus, munt, pistache, geroosterde aubergine en een flatbread om heerlijk te dippen. De romige smaak van de veelzijdige ‘dip’ maakt dit gerecht fingerfood om je vingers bij af te likken. Letterlijk want het wordt aangeraden om je stukje afgebroken flatbread de bedekken met een goede ‘swirl’ van de verschillende ingrediënten die samenkomen in deze dip. Dit voorgerecht is een aanrader wanneer je gezellig aan het borrelen bent of voor de start van een diner waarin je graag verschillende gerechten wilt sharen.
Het volgende gerecht dat we geserveerd krijgen is de tiradito van makreel. Dit gerecht bestaat uit een heerlijk gepekelde makreel, ingelegde ui, komkommer, meloen, koriander, tijger melk en de Aji amarillo peper on top. De Aji is een peper plant die voorkomt uit Peru die kenmerkend is aan zijn gele uiterlijk en een licht pittige smaak toe voegt aan het gerecht met een fruitachtige twist. Geen doorsnee pepertje dus! Dit alles bij elkaar geeft het gerecht een ware smaak explosie. De zachte makreel smelt als het ware op je tong.
Kort na het genieten van de makreel ontvangen we het volgende gerecht. Als tegenhanger voor het vis gerecht krijgen we de Koreaanse pulled beef taco. Een langzaam gegaard rundvlees op Korean style met mango salsa, zoetzure komkommer en pinda. Deze kleine taco’s zijn heerlijk krokant. Na de bite aan de buitenkant ervaar je de zachte vulling van het Korean style rundvlees die met kruiden op smaak is gebracht. Samen met de zoetzure komkommer en de zoete mango salsa maakt dit gerecht een mooie combinatie tussen zoet en zuur. Bijzonder bij dit gerecht is dat de jus van de pulled beef los wordt geserveerd. Deze kun je heerlijk over de gevulde taco’s strooien voor een lekker extraatje.
Het volgende gerecht is zeker een aanrader voor de vis liefhebber en past mooi in het seizoen. Wij ontvangen een heerlijke kabeljauw met groene asperges. Een zachte kabeljauw met frisse groene asperges in een witte saus met garnaal en viskuit. Doordat dit gerecht in de ‘bouillon’ word geserveerd, blijven de verschillende kruiden langer bij de vis zodat deze genoeg te tijd krijgen om in het gerecht te trekken. Een heerlijk gerecht!
Ons volgende gerecht is de Vietnamese pizza, een heerlijk gerecht om samen te delen. Dit Japanse gerecht wordt geserveerd met Rijstpapier, gepekelde zalm, sriracha mayo, tonkatsu, pinda, ingelegde ui en komkommer. Deze smaakvolle ingrediënten sluiten heerlijk aan bij de Japanse style van dit gerecht en maken het heerlijk om deze te delen.
Om zo veel mogelijk variatie te proeven, ontvangen we een vega gerecht als aanrader van de chef. De Oaxacaanse knolselderij met een hazelnoten salsa, groene kruiden en mole; een Mexicaanse saus met veel specerijen met in bijzonder kaneel en chocolade. Dit proef je vooral terug in dit gerecht. Neem een stuk van de goed gekruide knolselderij en haal deze goed door de saus en ervaar een verfijnde combinatie tussen zoet en hartig.
Na dit overheerlijke gerecht ontvangen wij het volgende gerecht; de Iskender. Dit gerecht heeft een licht-pittige smaak en staat bekend om zijn combinatie tussen lamsvlees, yoghurt en tomatensaus. Vincents maakt dit gerecht nog net een stukje specialer door het vlees te bereiden op de Josper grill. Deze grill laadt de aroma’s van houtskool extra terug komen in het vlees, dit proef je goed terug in het gerecht. Dit gerecht wordt geserveerd op een zacht, huisgemaakte focaccia; de Italiaanse klassieker.
Wist je dat Vincents hun eigen sambal saus maakt? Deze eigengemaakte sambal is na eigen smaak toe te voegen aan het gerecht.
Om lekker in het pittige te blijven nemen wij de Tteokbokki. Dit gerecht bestaat uit Koreaanse rice cakes, gochujang saus, ui en kip worstjes. De gochujang saus geeft een bijzonder extra oosterse dementie aan het gerecht. Dit gerecht is lekker 'sticky' in de mond en makkelijk te sharen tussen liefhebbers van pittig eten.
Na een rustige pauze tussen de gerechten door hebben we onze desserts gekozen. De keuze is gevallen op de Bergamot meringue pie en de Snickers maracuja.De Bergamot meringue is een heerlijk fris dessert gemaakt van bergamot cremeux, earl grey gel, peer, gebrande meringue, amandel, walnoot en maple ijs. Het maple ijs doet je denken aan een zachte notige smaak die goed past bij de walnoot en het harde koekje die de zachte topping op een mooi presenteerblaadje plaatst.
De Snickers maracuja bestaande uit; melkchocolade mouse, gezouten caramel, millefeuille pinda en passievrucht gel. De zachte laagjes bladerdeeg van de millefeuille maken naast de zoete lekkernij, een knapperig dessert met een bite en smaak die te herkennen is uit de enige echte Snicker. Bij dit dessert wordt een fris bolletje passievrucht ijs en gel geserveerd, lekker om tussendoor van te proeven wanneer je je waant in de ‘Vincent Snicker hemel’. Vincents zorgt ervoor dat elk gerecht er uit ziet om ingelijst te worden en daar is het dessert er zeker een van.
We sluiten de avond af met een heerlijke verse gember thee en een kop koffie en tafelen nog even na op het gezellige terras. Wist je dat je hier heerlijk kunt genieten van de zonsondergang die achter de Moeierboom onder gaat? Ben jij nieuwsgierig hoe je de liefde voor et(t)en ervaart bij Vincent's na het lezen van onze blog? Reserveer hier jouw tafeltje bij Vincents!