INTI Gastrobar brengt een vleugje Zuidoost-Azië naar Breda
Sinds 14 mei 2025 is Breda een bijzondere horecazaak rijker. Aan de Haagweg opende INTI Gastrobar haar deuren, een stijlvolle plek waar gasten worden meegenomen op een culinaire reis door Zuidoost-Azië. Met verfijnde gerechten, een intieme sfeer en een verrassend menu wil INTI een nieuwe standaard neerzetten in de stad.
De naam INTI - betekend de kern, of vanuit het hart in het Indonesisch. In de keuken wordt gewerkt met inspiratie uit landen als Japan, Thailand, Indonesië en Vietnam. Het resultaat is een verrassende mix van authentieke smaken en moderne technieken. Kleine gerechtjes, verfijnd gepresenteerd, vormen samen een tasting menu dat telkens opnieuw uitnodigt tot ontdekken.
Chef-kok Jesse Rietveld en zijn team serveren daarbij niet zomaar gerechten, maar complete ervaringen. Op woensdag tot en met zaterdag wordt de INTI Experience wordt aangeboden. Gasten kunnen dan kiezen voor een vier- tot zesgangenmenu met zorgvuldig gekozen wijnen die de Aziatische smaken extra tot hun recht laten komen.
Ook het interieur draagt bij aan de beleving. Minimalistische lijnen, warme kleuren en een vleugje Aziatische elegantie zorgen voor een intieme sfeer waarin elk gerecht een moment van rust en aandacht wordt. Net buiten de binnenstad, op de Haagweg, heeft INTI een plek gevonden die de levendigheid van Breda combineert met de ruimte om in alle rust te genieten. “Met INTI willen we gasten meenemen op een reis,” vertelt het team. “Niet alleen door de smaken op het bord, maar door de hele ervaring. Van de eerste stap binnen tot het laatste glas wijn.”
Met de komst van INTI heeft Breda er een culinaire hotspot bij die die de klassieke gastronomische keuken combineert met Aziatische finesse. Een adres voor iedereen die houdt van ontdekken, proeven en genieten. INTI werd door de Tong onlangs beoordeeld met een 8!
INTI Gastrobar is geopend van woensdag tot en met zaterdag, met diner tussen 18:00 en 21:00 uur. Reserveren kan eenvoudig via intigastrobar.com.