10 X restaurants met een vermelding in Michelingids
In de Baronie van Breda zijn verschillende restaurants die in de Michelingids worden vermeld. Een aantal hiervan hebben zelfs een ster! Benieuwd naar de culinaire pareltjes die we in De Baronie hebben? Lees snel verder!
restaurant Wolfslaar*
Sinds 2005 heeft Restaurant Wolfslaar jaarlijks haar Michelinster behouden, dankzij de constante kwaliteit van chef-kok Maarten Camps. De gerechten worden bereid met duurzame, biologische ingrediënten, waaronder vis en vlees van eerlijke vangst en seizoensgebonden groenten en fruit uit eigen tuin.
Zout & citroen*
Het restaurant, gelegen in het oude Koetshuys van Slotje Brakestein in Oosterhout, biedt een rustgevend decor met een romantische tuin. De keukenbrigade serveert pure creaties en gebruikt waar mogelijk biologische producten, zonder in te boeten op smaak.
*Deze twee restaurants hebben een Michelinster. We starten nu met restaurants die een vermelding hebben in de Michelin guide!
RESTAURANT UIJTTEWAAL
Aan de fraaie zuidrand van Breda strijk je neer voor een culinair avondje uit. Je wordt verwelkomt door gastvrouw Geertje. Samen met Sommelier Lisa en het team leggen zij jou in de watten, zodat je kunt genieten van de gastronomie van de familie Uijttewaal.
Bleue Bar Bistro
Bleue Bar Bistro, gelegen aan de Grote Markt in Breda, brengt een vleugje Parijs naar de stad. Hier worden de hele dag door herkenbare Franse gerechten in een eigentijdse uitvoering geserveerd, voor een moderne culinaire beleving.
Chocolat
Restaurant Chocolat, geleid door chef-kok Dorus Clement, biedt een internationale mix van Franse en Oosterse invloeden. Geniet van lunchgerechten of een 4- tot 7-gangen diner, vergezeld van Champagne en wijnen, met uitzicht op de Grote Kerk of de binnentuin.
Porta Sud
Porta Sud is een klein restaurant in de Passage Zuidpoort in Breda, waar de broers Ralph en Robbie hun moderne, eigenwijze visie op de Italiaanse keuken delen. Ze brengen hun passie voor authentieke smaken naar hun gasten.
Salon de Provence
Bij Salon de Provence ervaren gasten kwaliteit in alle facetten. Gastheer Bono, verwent zijn gasten, terwijl chef-kok Niels zijn visie op de Franse keuken laat proeven. Groenten spelen een hoofdrol en de keuken gebruikt voornamelijk lokale producten.
Wijnhuis De Blauwe Camer
Wijnhuis De Blauwe Camer, gelegen op het domein van de zusters van St. Catharinadal in Oosterhout, omringd door een wijngaard en kruidentuin, biedt unieke wijn- en spijscombinaties, verzorgd door Maikel en Tessa.
RESTAURANT VANNU
Vannu serveert verfijnde groentemenu's met verse, duurzame ingrediënten. Kies uit 3 tot 6 gangen, met bijpassende dranken: alcoholisch, laag alcoholisch of non-alcoholisch, waaronder huisgemaakte sappen.
RESTAURANT MARKANT
Martijn en Demi zijn een koppel met een passie voor wijnen en gastronomisch genieten en ze staan voor een unieke gastvrijheidsbeleving. Hun keuzes zijn divers, verrassend en altijd anders. Ze creëren een perfecte balans tussen persoonlijke aandacht, heerlijk eten, een relaxte sfeer en de ultieme combinatie van wijn en spijs.