In het zonnetje: Femke van Hemert
Ruim twee jaar geleden verloor Femke van Hemert haar hart aan café Bruxelles. Met veel plezier werkt ze als floormanager en probeert ze aan haar collega’s en gasten kennis over te dragen over alle speciaal bieren. Haar studie ‘maatschappelijk werk en dienstverlening’ hoopt ze snel af te ronden, want iets anders dan horeca wil ze nu niet meer.
Ik leerde vroeg wat gastvrijheid en écht lekker eten inhielden
“Het dienstverlenende aspect van mijn studie kan ik regelmatig gebruiken tijdens mijn werk bij Bruxelles. Ik dacht op een gegeven moment wel, misschien moet ik een baantje zoeken die aansluit bij mijn studie. Dat werd niks. Ik begon de horeca te missen en ben snel weer geswitcht”, vertelt Femke.
Op vrijdag en zaterdag wordt het café op zijn kop gezet voor de stapavonden. Regelmatig zijn er ook speciale (thema)feestjes. “Een leuke afwisseling voor de doordeweekse werkzaamheden.” Deze avonden zijn ook hard werken. “Dat maakt ons een hecht team. De kwaliteit ligt dan ook hoog. We zijn een bedrijf dat diversiteit biedt, veel tafels heeft en de mogelijkheid kent om veel te leren.”
Zelf begon Femke op 15-jarige leeftijd in de bediening van een Italiaans restaurant. Daar leerde ze wat hard werken is en maakte ze dankzij haar baas kennis met kwalitatieve producten. “Ik kom uit een Bourgondisch gezin waar vaak mensen bij ons kwamen eten. Ik wist al vroeg wat gastvrijheid en écht lekker eten inhielden. Zo ben ik eigenlijk de horeca gewoon ingerold.”
In Breda woont Femke inmiddels zeven jaar en de stad voelt voor haar als een groot dorp waar ze veel mensen kent. “Het is gemoedelijk, een mooi centrum met een divers aanbod aan horecagelegenheden. Ook prima voor een dagje weg, je ziet ook steeds meer dagjesmensen.”
Leuke herinneringen heeft ze genoeg. “Tijdens werktijd en vooral daarna is het vaak een dolle boel hier. We hebben een collega die een hele grote baard had. Het zag er niet uit. Hij werd toen uitgedaagd om zijn baard eraf te scheren. Voor €100 euro wilde hij dat wel doen. Binnen vijf minuten hadden we het geld bij elkaar. Hij krijgt nu nog steeds complimenten dat het zo goed staat.”